ΒΙΔΙΑΝΟ


ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ


SAUVIGNON BLANC


CABERNET SAUVIGNON


MERLOT

ΒΙΔΙΑΝΟ

Παλιά, γηγενής, αρωματώδης, η πλέον αξιόλογη λευκή ποικιλία του κρητικού αμπελώνα με ιδιαίτερες ρίζες από το Ρέθυμνο και συμμετείχε στην παρασκευή του κρητικού γλυκού οίνου Μαλβαζία. Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία οινοποιίας που διακρίνεται από λεπτό άρωμα, λαμπρό ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα, ισορροπία γεύσης ενώ παράλληλα επιτρέπει ενδιαφέροντες πειραματισμούς στη χρήση του βαρελιού. Τα τελευταία χρόνια η στροφή στην ανάδειξη παλαιών, ξεχασμένων ποικιλιών έδωσε μεγάλη ώθηση στην καλλιέργεια της ποικιλίας, με αποτέλεσμα να απαντάται πλέον σε μεγάλες εκτάσεις αμπελώνων και να χαρακτηρίζεται, όχι άδικα, η λευκή «ντίβα» της Κρήτης.

ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ

Μια από τις πιο σημαντικές ποικιλίες που καλλιεργείται εδώ και πολλούς αιώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο συγκεκριμένος κλώνος του Μοσχάτου είναι ένας μικρόρωγος θησαυρός που παίρνει το όνομά του από την κοινότητα της Σπίνας που βρίσκεται στον νομό Χανίων. Μπορεί η ποικιλία να είναι γνωστή για το εκρηκτικό άρωμα του σταφυλιού ωστόσο η λεπτή φλούδα του Μοσχάτου Σπίνας προσδίδει ένα τόσο λεπτό χαρακτήρα στα κρασιά, που έχει σαν αποτέλεσμα εξαιρετικούς ξηρούς οίνους και γοητευτικά ξηρά χαρμάνια.

SAUVIGNON BLANC

Η πιο γνωστή αρωματική ποικιλία λευκών κρασοστάφυλων διεθνώς. Χάρη στο πλούσιο, αρωματικό δυναμικό της, θεωρείται αναντικατάστατη και έχει κατακτήσει τον τίτλο της “πολυταξιδεμένης”, καθώς καλλιεργείται σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Είναι μια ευπροσάρμοστη γενικότερα ποικιλία σταφυλιών, γεγονός που την έχει αναδείξει και ως μία από τις πλέον κοσμοπολίτικες και πολυμορφικές. Τα κρασιά από Sauvignon Blanc έχουν ευχάριστο άρωμα και γεύση, αποτέλεσμα της δροσιστικής οξύτητας και των λεμονάτων αρωμάτων, από γκρέιπφρουτ, εσπεριδοειδή, πεπόνι και εξωτικά φρούτα, που τη χαρακτηρίζουν. Επίσης, εμφανίζουν πάρα πολλές παραλλαγές, που οφείλονται στα διαφορετικά μικροκλίματα και εδάφη των περιοχών όπου καλλιεργείται, καθώς και στις ποικίλες τεχνικές οινοποίησης.

CABERNET SAUVIGNON

Η πλέον γνωστή γαλλική ερυθρή ποικιλία αμπέλου. Θεωρείται ως «ο βασιλιάς των ποικιλιών». Ευδοκιμεί σε όλο τον κόσμο και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ποικιλιών που είναι ιδανικές για παλαίωση. Οι παραγόμενοι οίνοι διακρίνονται από το έντονο ερυθρό χρώμα, το πλούσιο σώμα, την υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες και το χαρακτηριστικό υψηλό αρωματικό δυναμικό.

MERLOT

Μια από τις πιο γνωστές γαλλικές ερυθρές ποικιλίες που καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι οίνοι που προέρχονται από αυτήν την ποικιλία διακρίνονται από τον υψηλό αλκοολικό βαθμό, την απαλότητα στη γεύση, την ταχύτητα στην παλαίωση και από το έντονο άρωμα δαμάσκηνου και βοτάνων.Τ. 0030 28340 51589 | Μ. 0030 6973654840 | F. 0030 28340 51169 info@kladoswinery.gr

© 2015