ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Σας καλωσορίζουμε στο επιβλητικό terroir της Κρήτης και στο οινοποιείο μας που περιβάλλεται από υπέροχους αμπελώνες.
Στο τόπο αυτό, από το 1997, γίνεται η παραγωγή των κρασιών της οικογένειάς μας.
Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στον χώρο μας για να δοκιμάσετε και να μυηθείτε στους οίνους μας που έχουν παραχθεί από εμβληματικές ποικιλίες του νησιού. Οινοποιούνται οι λευκές ποικιλίες Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας και Sauvignon Blanc καθώς και οι ερυθρές Κοτσιφάλι, Λιάτικο και Cabernet Sauvignon.
XΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
1997 / 2007
Ίδρυση του οινοποιείου και πρώτη εμφιάλωση για την λευκή τοπική ποικίλια Βιδιανό.
2008 / 2013
Μετεγκατάσταση σε νέο κτίριο και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για τις ενεργειακές ανάγκες της επιχείρησης. Φύτευση νέου αμπελώνα.
2014 / 2016
Το οινοποιείο περνάει στην 2η γενιά, και πραγματοποιείται η πρώτη εμφιάλωση της σειράς Great Hawk και Red Nest. Το οινοποιείο γίνεται επισκέψιμο και ξεκινούν οι εξαγωγές στην Γερμανία
2018 / 2019
Ολικό rebranding: το Βιδιανό επαναλανσάρεται ως White Diva με πιστοποίηση ΠΓΕ Ρέθυμνο, και το ροζέ επαναλανσάρεται ως Blackbird.
2020 / 2022
Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού και εγκαταστάσεων και έναρξη εξαγωγών σε Καναδά. Ολικό rebranding για το οινοποιείο και έναρξη εξαγωγών σε Σε Ολλανδία, Γαλλία και Αυστρία.
2024
"The Hunter" το νέο κρασί του οινοποιείου. Ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί από την ποικιλία Κοτσιφάλι.
H ΟΜΑΔΑ
Mανώλης Κλάδος
Ο Μανώλης είναι ο ιδρυτής του οινοποιείου το 1997.
Χημικός-Οινολόγος από το 1979 με εμπειρία σε μεγάλες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας.
Στέλιος Κλάδος
Ο Στέλιος μεγάλωσε μέσα στο
οινοποιείο. Από το 2014 αποτελεί την δεύτερη γενιά. Χημικός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πραγματοποίησε
μεταπτυχιακές σπουδές στην
«Οινολογία και Marketing» στο
Πανεπιστήμιο της Πιατσέντζα και στην «Οινολογία» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συγχρόνως
εργάστηκε σε οινοποιεία στο
Πεδεμόντιο της Ιταλίας.
Δημήτριος
Dimitris is an oenologist from the university of West Attica and certified sommelier.
You can find him in the cellar, in the production area or in the tasting area ready to welcome you and help you understand all the secrets of the winemaking process.
Ρενάτα
Renata is the new member of our team! She is graduated as a food scientist from the International Hellenic University. You can find her in the tasting area ready to welcome you with a warm smile!
Γιάννης
Ο Γιάννης είναι πίσω από όλα
όσα γίνονται στον χώρο του
οινοποιείου. Από τον αμπελώνα
και τις οινοποιήσεις μέχρι το
κελάρι και την εμφιάλωση.
O Γιάννης γνωρίζει καλά το
έδαφος της περιοχής και έχει
μεγαλώσει δουλεύοντας
στο terroir αυτό.
Τα κρασιά μας
ΒΙΔIANO
White Diva
Η μοναδική λευκή ποικιλία της Κρήτης με ιδιαίτερες ρίζες από το Ρέθυμνο. Πρόκειται για τον πιο ξακουστό πρεσβευτή των κρητικών αμπελώνων και χαρακτηρίζεται, όχι άδικα, ως η «λευκή ντίβα»του νησιού. Ένας οίνος ισορροπημένος, φρουτώδης με μακρά επίγευση.
KOTΣΙΦΑΛΙ
Blackbird
Η παραδοσιακή ερυθρή ποικιλία της Κρήτης. Αγαπημένη τροφή για τον κοτσιφό, από τον οποίο παίρνει και το όνομά της. Ένας ροζέ ξηρός οίνος με ιδιαίτερο χαρακτήρα, πολύπλοκα αρώματα και έντονη γεύση.
KOTΣΙΦΑΛΙ
The Hunter
Χρώμα ελαφρύ ερυθρό.
Πολύπλοκα αρώματα φράουλας, κεράσι, βύσσινο και αποξηραμένα φρούτα
. Στόμα στρογγυλό
και απαλό με ιδανική ισορροπία
μεταξύ του αλκοόλ, της οξύτητας
και των τανινών.
MOΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ
ΒΙΔIANO
The Great Hawk
Το γεράκι πρόκειται για ένα πτηνό με σημαντική μυθολογική ιστορία, το οποίο βρίσκεται σε αφθονία στην περιοχή γύρω από το οινοποιείο. Σκαρφαλωμένο στον ουρανό προσέχει κάθε νέα σοδειά και διασφαλίζει το τέλειο αποτέλεσμα για το σταφύλι.
SAUVIGNON BLANC
His Queen
Αυτή η ευγενής ποικιλία δίνει το καλύτερό της αποτέλεσμα κάτω από τον κρητικό ήλιο. Απαραίτητη για την δημιουργία και την ύπαρξη του
Cabernet Sauvignon. Για αυτό θα είναι πάντα «Η βασίλισσά του».
CABERNET SAUVIGNON
ΛIATIKO
Her King
Το Cabernet Sauvignon συνδυάζεται άψογα σε αυτό το χαρμάνι με το Λιάτικο, μια σημαντική γηγενής ερυθρή ποικιλία. Το Cabernet Sauvignon οφείλει την ύπαρξή του στην λευκή ποικιλία Sauvignon Blanc, για αυτό θα είναι πάντα «Ο Βασιλιάς της».
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στον χώρο μας για να σας βοηθήσουμε να μυηθείτε στις γεύσεις και στα αρώματα των οίνων μας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στο φιλικό περιβάλλον του οινοποιείου.
Γευσιγνωσία
κρασιού
Γευσιγνωσία 6 κρασιών με επίσκεψη στον αμπελώνα, στον χώρο παραγωγής και στο κελάρι.
Συνδυασμός
κρασιού και τυριού
Ξενάγηση στον αμπελώνα, στον χώρο παραγωγής και στο κελάρι, που ακολουθείται από μαγευτική γευσιγνωσία 6 κρασιών σε συνδυασμό με ιδιαίτερα κρητικά τυριά.
Εκδηλώσεις
στο Οινοποιείο
Ανυπομονούμε να σας βοηθήσουμε με την οργάνωση της επόμενης εκδήλωσής σας.
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Σε συνδυασμό με την επίσκεψη στον χώρο του
οινοποιείου μας ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα
να απολαύσει τα καταγάλανα νερά, να γευτεί
φρέσκα θαλασσινά και κρητικούς μεζέδες με
μαγευτική θέα στα γραφικά ταβερνάκια των
παραθαλάσσιων χωριών Πάνορμο και Μπαλί.
ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
Από Ρέθυμνο:
Στρίβετε δεξιά στον κόμβο Πανόρμου–Περάματος.
Στην διασταύρωση αμέσως μετά στρίβετε πάλι δεξιά.
Περνάτε κάτω από την γέφυρα του εθνικού και πηγαίνετε
αμέσως δεξιά. Συνεχίζετε περίπου 300m και στο σημείο
που πρέπει να βγείτε στην Eθνική για Ρέθυμνο, στα
αριστερά σας υπάρχει μια ανηφόρα από τσιμέντο.
Ανεβαίνετε εκεί κατεβαίνετε από την άλλη πλευρά και
μπαίνετε στον παράλληλο της εθνικής (στο δεξί σας χέρι
η Eθνική) με πρόσωπο προς Ηράκλειο.
Συνεχίζετε 700m εκεί και άλλα 200m αριστερά και
φτάνετε στο οινοποιείο.
Aπό Ηράκλειο:
Στρίβετε δεξιά στον κόμβο Πανόρμο –Περάματος.
Μόλις στρίψετε στα 30m περίπου και πάνω στον κόμβο πρέπει
να στρίψετε δεξιά και να μπείτε στον παράλληλο της εθνικής (
στο δεξί σας χέρι η εθνική) με πρόσωπο προς Ηράκλειο.
Συνεχίζετε 700m εκεί και άλλα 200m αριστερά και φτάνετε
στο οινοποιείο.
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στον Οινοποιείο μας!